Mehustuspalvelu

Marjarannikko valmistaa raikasta kylmäpuristettua omenamehua / marjamehua myös omasta sadostasi. Mehu pastöroidaan ja pakataan pulloihin tai 3 litran pusseihin, joihin voit halutessasi ostaa lisänä AitoMehu-laatikon. Mehuja ei tarvitse pakastaa: säilyvyysaika on yksi vuosi.

Varaa mehustusaika riittävän ajoissa. Kiivaimpaan mehustusaikaan emme välttämättä ehdi vastata puhelimeen, mutta jätä nimesi ja puhelinnumerosi vastaajaamme, niin otamme sinuun yhteyttä.

Ohjeita ja vinkkejä

  • Pienin valmistettava erä on 20-30 kg omenoita. Kilosta omenaa valmistuu noin 700 g mehua.
  • Kun tulet tuomaan mehustettavaa meille, nosta omena/marjalaatikkosi oven suussa olevan vaakan läheisyyteen. Vie mukanasi pahvilaatikot, muovipussit ym.
  • Kylmäpuristamme, pastöroimme ja luovutamme valmiin mehun sinulle vielä samana päivänä.
  • Parasta mehua saadaan suoraan puusta poimituista omenoista. Mehuun kelpaavat kuitenkin myös maahan pudonneet, rupiset ja pintavialliset omenat. Sen sijaan pilaantuneet tai homeiset omenat jätä pois.
  • Maukkain omenamehu syntyy, kun sekoitetaan happamia ja makeita omenalajikkeita keskenään.
  • Pastöroitu mehu säilyy vuoden verran - satokaudesta toiseen. Suosittelemme säilyttämään mehun viileässä. Pastöroimaton mehu säilyy jääkaapissa hyvänä muutamia päiviä.
  • Omenat ovat kypsiä, kun omenan siemenet ovat ruskeita ja omenat alkavat putoilla maahan. Omenalajikkeet luokitellaan kypsymisajan mukaan kesä-, syys- ja talviomenoihin. Kesäomenat kypsyvät elokuussa (mm. Pirja, Valkea kuulas), syysomenat syyskuussa (mm. Kanelit) ja talviomenat syys- lokakuussa (mm. Lobo, Konsta).